Mayalı

Selamlar,

Bugün sizlerle görünümü kek gibi olan,yemesi çörek gibi olan nefis mayalı hazırladım..))Sizler de denemek isterseniz eğer, tarifi ve yapılış şekli aşağıdaki gibidir..Fotoğraflar yine net değil..)

Herkese güzel bir hafta diliyorum..

Mayalı

Hamurun tarifine buradan bakabilirsiniz..Aynı hamuru kullandım çünkü..

Mayalı

Hazırlanışı

Mayalanmış hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar yapılıp tepsiye dizilir.

3 top avuç içi kadar açılıp aralarına tereyağ sürülüp üst üste konulup tabak büyüklüğünde açılır.Dilerseniz yumakları daha büyük tutup yufka büyüklüğünde de açabilirsiniz.

Açtığınız yufkanın üzerine erimiş tereyağ sürülüp zeytin ezmesi ile döşenip rulo yapılır.

Rulolar 2 parmak genişliğinde kesilip yağlanmış ortası delik kek kalıbının içersine gelişi güzel atılıp diğer yumaklara da aynı işlem uygulanır.

Kek kalıbını ortasına kadar doldurursanız çok iyi olur,zira kabarma payı ayırmış olacaksınız.

Uygulama bittikten sonra 1-2 kaşık erimiş tereyağ üzerine gezdirip 15 dk kadar da kalıpta mayalanmasını bekleyiniz.

Isınmış fırında yaklaşık 30 dk kadar pişirip afiyetle yiyiniz..

Mayalı

Not:Dilerseniz haşhaşlı cevizli de yapabilirsiniz.Bizde ceviz vardı haşhaş yoktu ne yazık ki..Hamurunuz artarsa,3'e bölüp aynı şekilde açıp ortasına farklı paynirler koyup örgü biçimi sarıp pişirebilirsiniz.Üzerine de yine tereyağ sürmeyi unutmayınız.Ben artan hamuru öyle kullanmıştım,tek kelimeyle nefis olmuştu.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler