Malzemeler:
1 su bardagi kirmizi mercimek
2 su bardagi ince bulgur
3,5 su bardagi su
3-4 taze soganin saplari
yarim demet maydanoz
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 cay bardagi siviyag
1 adet kuru sogan
1 seker kasigi kadar isot biberi
karabiber
kimyon
tuz
ayrica 2 yemek kasigi siviyag
Süslemek icin marul ve limon
Yapilisi:
Bir tencereye,yikanmis kirmizi mercimegi suyla birlikte koyup yumusayincaya kadar kaynatalim.Tenceredeki su bitmek üzere iken ocagi kapatip kenara alalim ve 2 su bardagi bulguru katip,kenarda, tencerenin kapagini kapatarak bekletelim.Bulgur ve mercimek karisimi ilininca baska bir tencerede 2 kasik yagi, ince kiyilmis soganla birlikte,soganlar hafif pembelesinceye kadar kavuralim.salcalari katarak,birlikte biraz daha kavuralim.Bunu diger tenceredeki bulgurlarin icne katalim.Daha sonra yikanip ince kiyilmis maydanozlari ve biberleri, ardindan diger malzemeleri de katip yoguralim ve köfte sekli verelim.Servis tabagina marul yapraklarini dizip, üzerlerine köfteleri yerlestirip limon dilimleriyle birlikte servis yapalim.
AFIYET OLSUN!
1 su bardagi kirmizi mercimek
2 su bardagi ince bulgur
3,5 su bardagi su
3-4 taze soganin saplari
yarim demet maydanoz
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 cay bardagi siviyag
1 adet kuru sogan
1 seker kasigi kadar isot biberi
karabiber
kimyon
tuz
ayrica 2 yemek kasigi siviyag
Süslemek icin marul ve limon
Yapilisi:
Bir tencereye,yikanmis kirmizi mercimegi suyla birlikte koyup yumusayincaya kadar kaynatalim.Tenceredeki su bitmek üzere iken ocagi kapatip kenara alalim ve 2 su bardagi bulguru katip,kenarda, tencerenin kapagini kapatarak bekletelim.Bulgur ve mercimek karisimi ilininca baska bir tencerede 2 kasik yagi, ince kiyilmis soganla birlikte,soganlar hafif pembelesinceye kadar kavuralim.salcalari katarak,birlikte biraz daha kavuralim.Bunu diger tenceredeki bulgurlarin icne katalim.Daha sonra yikanip ince kiyilmis maydanozlari ve biberleri, ardindan diger malzemeleri de katip yoguralim ve köfte sekli verelim.Servis tabagina marul yapraklarini dizip, üzerlerine köfteleri yerlestirip limon dilimleriyle birlikte servis yapalim.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder