Muzlu Pudingli Kurabiye

Merhabalar sevgili dostlar..
Yayınlarıma devam edemedim epeydir..Sebep belli, ülkemizin üstüste yaşadığı felaketler hepimizi derinden sarstı, elim değmedi.. Bir sürü boş taslağım var hatta...
Tüm bu burukluklar arasında Cumhuiyet Bayramı'mızı ülkemizin doğum gününü kutladık... Törenler iptal edilmişti belki sebebini de anlayamadık ama şehrimizde oldukça coşkulu idi kutlamalar:)
Dün televizyonda deprem yaralarının sarıldığını birkez daha görünce çok memnun ve mutlu oldum..İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kurduğu yemek çadırlarından yükselen yemek kokularının halkı çok sevindirdiği âşikâr..Dilerim ki orada hayat en çabuk sürede normale döner..Deprem ve yaşattıklarının sızısını bilen biri olarak bunu canı gönülden temenni ediyorum..
ve tariflerimiz..
Bugün sizlerle geçen haftalarda bize konuk olan Nurdan&Ahmet çiftine hazırladığım kurabiyelerimi paylaşacağım:) Biz de eşimle kendilerine iade-i ziyarette bulunduk ve sık sık tekrarlamayı planladık:)
Buyrun tarifimize..

Malzemeler:
125 gr. tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 pk. Toz muzlu puding
1,5 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
2 yumurta
1 pk. kabartma tozu
Yarım paket vanilya

Yapılışı:
Malzemelerin hepsi karıştırılıp yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.( Eğer hamur çok yumuşak olursa 2 çorba kaşığı un eklenebilir) Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır. Üzerlerine bıçakla çentik atılır.
175 dereceye önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye dek pişirilir.
fırından çıkıp ılınınca servis edilir.
Afiyet bal şeker olsunn..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler