Bayram için yapılan kek ve tatlıdan görüntüler..)
Keklerimin dokusu ve dış görünüşleri sıklıkla sorulur oldu bana..Arkadaşlar özel bir şey yapmıyorum..Kalıplarımı tereyağ ile yağlıyorum..Keklerimde çok fazla sıvı yağ kullanmıyorum..Fırının etkisi oluyor desem,farklı fırınlarda yaptığım keklerin dokusu da yine aynı..Un'ların etkisimi acaba?Kullandığım unlar, yağ desemtereyağım ise sek'tir..Her kek yaptığımda fırını önceden ısıtıp keki öyle koyuyorum fırına..Belkide kek kalıplarının döküm olmasından
kaynaklanabilir diye düşünmeye başladım..
Malzemeler
3 yumurta (küçükse 4 yumurta)
1 paket vanilya
minicik tuz
125 gr tereyağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 portakalın suyu
1 su bardağı kavrulup öğütülmüş fındık
1 paket iri kıyılmış Nestle bitter
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
Sırasına göre tüm malzemeler çırpılır.
Ortası delik kek kalıbı yağlanıp,fındık serpiştirilir.
Hamur kalıba dökülüp,ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder