Nusskuchen / Fındıklı Kek
Malzemeler
3 yumurta
200 gr şeker (1 su bardağı)
1 yemek kaşığı sıvı vanilya
minicik tuz
150 gr iri kesilmiş çiğ fındık (bıçakla dilimlenmiş)
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
minicik tarçın
100 gr iri kesilmiş çikolata
2 yemek kaşığı yoğurt
250 gr un
Hazırlanışı
Un ve kabartma tozu elekten geçirilir.
Yumurtaların akları sarıları ayrılır.
Akları minicik tuzla 3-4 dk çırpılır.
Şeker,tereyağ,vanilya 3-4 dk çırpılır.
Sarılar teker teker eklenip çırpılır.
Un hariç diğer malzemeler eklenip çırpılır.
Unun yarısı eklenip çırpılır.
Aklar eklenip çırpılır.
Kalan un eklenip çırpılır.
Yağlanmış,unlanmış kek kalıbına dökülüp 175 c de yaklaşık 40-45 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilip servis edilir.
Afiyetler olsun..!
Etiketler:
Alman Kekleri,
Kalıplarım,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder