Uzun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar,
Nasılsınız bakalım?
Ben iyiyim ve keyfim yerinde çok şükür..Gripten de tamamen kurtulsam daha iyi olacağım..
Bugün sizlerle anneciğimin benden özellikle rica ettiği sandkuchen'u sizlerle paylaşmak istiyorum..Sandkuchen bir Alman klasiği olmakla kalmayıp çok lezzetli,uzun ömürlü kuru bir kektir..İçersine katılan aromalarla tadını uzun zaman damaklar da hissettirir..Yanına bir kaşık krema ve mevsim meyveleri eklenip sunulursa, işte o zaman tadına hiç doyulmaz..
Afiyetler olsun sizlere.)
Malzemeler
4 yumurta
150 gr şeker
175 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
limon kabuğu rendesi ve aroması
minicik rum (eklemek şart değil)
1/2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı nişasta
3 yemek kaşığı antep fıstığı tozu
Hazırlanışı
Şeker,yumurtalar,vanilya,limon kabukları,tuz ve aromalar eklenip en az 5 dk çırpılır.
Yağ eklenip çırpılır.
Süt eklenip çırpılır.
Un,nişasta,kabartma tozu bir kaba elenip karışıma yavaş yavaş eklenip çırpılır.
Karışımdan 3-4 yemek kaşığı ayrılıp kalanı yağlanmış kek kalıbına eşit şekilde dökülür.
Ayrılan karışıma fıstık tozu eklenip iyice karıştırılır.
Karışım hamurun üzerine dökülüp spatula veya çatalla alttan yukarı doğru nazikçe aynı yöne doğru karıştırılır.
Sonra aksi yöne tekrar aynı şekilde karıştırılıp masaya 1-2-3 defa vurulur.
175 c de ısınmış fırında yaklaşık 40-45 dk pişirilir.
Kek piştikten sonra fırın teli üzerine alınıp iyice havalandırılır.
Soğuduğundan emin olduktan sonra üzerine kakao serpiştirilip onun üzerine de pudra şekeri gezdirilir.
Ellerinize sağlık!
Not:Kalıbım Nordicware'dir arkadaşlar..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder