Salatanın hazır halinin fotoğrafını çekmeyi unuttuğum için, bu haliyle yayımlamak zorunda kaldım..Misafirlerimiz tarafından çok sevildiğinden, bende hemen sizlere tavsiye ediyorum..Hani belki sizlerde deneyip hoşlanırsınız diye..Güzel bir tatil diliyorum..
Malzemeler
1 kg salatalık
2 adet dolmalık kabak
3 tane ramazan yufkası
dereotu
3 yemek kaşığı yoğurt
1 kutu süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tepesi için
Sıvı yağda yakılmış kırmızı biber
Hazırlanışı
Salatalıklar kabukları soyulmadan rendelenir.
Kabakların kabukları soyulup (çiğ)rendelenir.
Tuzu,yağı yoğurdu,d.otu,sarımsağı eklenir.
En son 3 yufka irili ufaklı kırılıp içersine eklenip servis tabağına alınır.
Servis edileceğine yakın üzerine sosu hazırlanıp dökülür..
Yaz ayları için ideal bir salata olacağından süpheniz olmasın arkadaşlar..
Not:Fotoğrafta görüldüğü gibi,ben d.otunu ve yufkasını henüz koymamıştım..Sabah
erkenden kalkıp,anneciğin salatalarını hazırlayıp işe gitmiştim..Akşam eve
döndüğümde,her zaman olduğu gibi bir şey kalmamıştı.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder