Günaydın canlarımm:)) Yoğun, yorucu fakat keyifli bir haftasonunun ardından ışıl ışıl bir sabaha merhaba dedik:))
Bu haftasonu öyle çok misafir ağırladık ki sormayın gitsin.. Pişen keklerin poğaçaların kurabiyelerin hesabı yok.. Allah bereketini veriyor aslında.. Çok şükür misafiri seven bir aileyiz çünkü..:))
Birde üstüne aşkım bitanem hastalandı..Yaz gribi hiçbirşeye benzemiyormuş öğrendim.. Çok şükür bugün toparladı ama istirahat devam ediyor. Cumartesi akşamından beri helak olduk..Yeşimciğime de bir söz vermiştim tutamadım:( Kısmet bugüne inşallah şekercimm..:))
Ramazan da geldi allah nasip ederse bu yıl da eriştik ayların en güzeline, en bereketlisine.. Yarın ilk sahurda bir sofra donatayım diye planlar yapmaya bir hafta evvelinden başlamıştım...:)) Sıcaklarda amann kendinize dikkat edin canlarım..
Bugün sizlerle geçen hafta yayınladığım Şeftalili prenses tatlımdan kalan kek ve şeftali püresi ile yaptığım kekimi patlaşmak istiyorum..İsteğe bağlı olarak kekin tamamını iki ayrı kekte kullanabilir veya yarı reçete uygulayabilirsiniz..Şeftali ve çikolata uyumu mükemmel..
Malzemeler:
Pandispanya için:
5 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
1 fincan süt
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Dolgusu için:
2 adet şeftali
1 paket sütlü çikolata
Üzeri için:
1 pk. tozşanti+ 1 su bardağı süt
Pasta şekerleri
Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker iyice çırpılıp diğer malzemeler sırası ile eklenerek hafif koyu bir kıvam elde edilir. Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serilip karışım üzerine serilir..
175 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir.. Piştikten sonra tepsiden alınıp kağıdından ayrılarak soğutulur. İki eşit parçaya bölünür . Kek biraz fazla kabarıyor çünkü iki ayrı kekiniz olacak bir parçasını da başka bir meyve ile doldurabilirsiniz..
2 adet şeftali buzlu suya daldırılıp çıkarılır ve kabukları rahatça soyulur. Dörde bölünüp robota püre haline getirilir. kekin üzerine serilir.. Üzerine benmari yöntemi ile eritilmiş çikolata serilip sıkıca sarılır.. Dolapta 1 saat dinlendirilip üzeri çırpılmış şanti ile kaplanır ve bir saat kadar dinlendikten sonra dilimlenerek servis edilir..
Afiyet bal şeker olsunn..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder