Şeftalili ve Fındıklı Tavuk Göğsü

Pırıl pırıl bir sabahtan günaydın..
Mübarek Ramazan-ı Şerif' in son cuma gününde Rabbimiz gönlümüzden geçen, dilimizden dökülen dua ve tevbelerimizi kabul etsin inşallah..Yarın Kadir Gecesi' ne kavuşuyoruz hakkı ile idrak edebilmeyi nasib etsin Allah..
Bugün sizlerle sofralarınızı süsleyecek hafif ve çok lezzetli bir tarif paylaşacağım.. Dr. oetkerin yeni ürünü dream ole yi kullandığım bu tarifte bu üründen çok memnun kaldım. Tıpkı cream ole gibi 3 dk. da hazır oluyor bu tatlı ama bir farkı var istenirse dondurularak da tüketilebiliyor..

Malzemeler:
125 gr. margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 lt. süt
1 pk. vanilin
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
Üzeri için:
1 pk. Dr.oetker şeftalili dream ole+400 ml. süt
File Fındık
Hindistan cevizi

Yapılışı:
Margarin bir tencerede eritilip üzerine un alınır ve hafif un kokusu gelene kadar kavrulup bir kenarda soğutulur.
Parmak dayanacak sıcaklığa ulaştığında fındık, süt ve şeker ilave edilip tel çırpıcı ile sürekli karıştırılarak topaklar dağıtılır ve ocağın altı yakılıp yine karıştırarak pişirilir. Göz göz olup kaynamaya başlayınca vanilin ve bir iki taşım daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılır.
Pişen tatlı ıslatılmış tepsiye dökülüp soğumaya bırakılır.
Derin bir kap içinde dream ole 400 ml. süt ile tarifine göre çırpılıp hazırlanır ve soğuyan tatlının üzerine serilip buzdolabında 3- 4 saat soğutulur.
Soğuyan tatlı dilimlenerek servis tabaklarına alınır, üzerlerine file fındık ve hindistan cevizi serpilerek servis edilir.

Afiyet olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler