Supangle


Merhaba..
Ay mübarek ay, nefislerde  kilitli olunca insan herşeyi pişirmek, herşeyi yemek istiyor  :)
Bu sebeptendir ki Papatyam bu supangleyi yapıp yayınlayınca bana da yapmak farz oldu :)
Türk milletinin babanneleri supangleyi bilmese de biz yeni nesil yapmaya başladık :) Kremsi mükemmel bir çikolatalı tatlı isterseniz, işte burada :)

Malzemeler:
2 lt. süt
2 yumurta sarısı
2 su bardağı toz şeker
3 tepeleme çorba kaşığı nişasta
3 tepeleme çorba kaşığı kakao
125 gr. margarin
200 gr. bitter çikolata
1 paket kakaolu krem şanti
Tabanı için:
Küp küp doğranmış kakaolu kek
1 pk. dr. oetker vanilinli dolgu kreması ve 3 çay bardağı süt
Üzeri için:
çikolata, fıstık

Yapılışı:
Tencereye, nişasta, un, tozşeker ve kakao alınıp karıştırılır. Sütün 2 bardağı bir kenara alınıp kalan süt yumurta sarılarıyla birlikte tencereye alınır ve karıştıra karıştıra pişirilmeye başlanır.
Kaynamaya başladıktan sonra on dk daha karıştırarak kaynatılır.
Ocağın altı kapatılıp margarin ve çikolata eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. Margarin ve çikolatalar eridkten sonra ayrılan 2 bardak sütte eklenip karıştırılır. Ilındıktan sonra krem şanti de eklenerek birkaç dk. mikserlenir.
Kase yada kupların tabanına iki üç küp kek konulur. Üzerine birer yemek kaşığı tarifine göre çırpılan krema eklenir, supangle tüm kaselere pay edilip üzeri süslenir. buzdolabına alınır, soğutulur.
En az 6 saat, tercihen 1 gece soğutulup servis edilir.

Afiyet olsun..


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler