Tavuklu Saksı Kebabı

Günaydınnn herkeseee:)) Parçalı bulutlu bir sabahtan yazıyorumm:)) Dün çok ilginçti.. Pırıl pırıl bir hava da şangır şungur yağdı beş daika sürdü dindi.. bu şekilde belki 10 kez tekrarladı:)) bakalım bugün  ne olacak:))
Gelelim tarifimize.. Sevgili Papatya Prensesiminn nefis tariflerinden bir tanesi ile karşınızdayımm bugünn..:))
Harika birşey olduğunu ilk görüşte anlamıştım zaten ama deneyince hmmmmm dedim nefiss:))
Papatyam nasıl yapmış bir bakınız.. Tarifin orjinali burada..
Tarifimm tüm yeni gelinlere gelsinn.. Aslında herkese gelsin ama iki yeni geliim var onlara özellikle gelsin.. Sevgili Zeynep ve Sevgili Merve... birdee Allahımm bana da ve papatyama da gelinlik giymeyi en kısa vakitte nasip etsin.. Hadi bakalım tüm blog alemi topluca bir "amiiiiinnnnn" deyiverin:))

Malzemeler:
4 adet bostan patlıcan
500 gr. kuşbaşı tavuk eti
3 adet çarliston biber
3 adet domates
1 soğan (bu benden)
2 çorba kaşığı salça
Tuz,karabiber,pulbiber, kekik

Üzerine:
1 adet domates
1 adet biber
1 çorba kaşığı salça
1 kase sıcak su

Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulup enine ikiye kesilip dikkatlice oyulur ve 20 dakika tuzlu suda bekletilir.
Tavuklar tavaya alınıp sotelenmeye başlanır ve sırasıyla yemeklik doğranan soğanlar, biberler ve domatesler eklenip salçası ilave edilerek suyunu iyice çekince tuzu ve diğer baharatları eklenir. suyunu tamamen çekince altı kapatılır..
Patlıcanların suyu süzülüp bir güzel kurulanır ve kızgın yağda kızartılır..
Kızaran patlıcanların içine tavuklu harç konulup, borcama dizilir..salça bir kase sıcak suda çözdürülüp patlıcanların etrafına gezdirilir, suya da çok az tuz gezdirilip 200 dereceye önceden ısıtılmış fırına verilir. Suyunu çekene kadar fırınlanan kebaplar sımsıcak servise hazırdır..
Afiyet bal şeker olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler