Hepsini tek başıma yiyebilirim
2 paket burçak büsküvi
100 gr kadar tereyağ
400 gr labne peynir
1 su bardağı tozşeker
5 tatlı kaşığı buğday nişastası
4 adet yumurta
1 paket (küçük paketlerden 200 gr lık )krema
1/2 limonun suyu
1 paket vanilya
Yapılışı
büsküvileri rondodan geçirip un haline getirin
Birazcık erittiğiniz yağ ile iyice harmanlayıp altına yağlı kağıt koyduğunuz,kenarlarını tereyağ ile yağladığınız kelepçeli kalıbın (26 cm lik bir kalıp kullandım) tabanına ve mümkün olduğunca kenarlarına iyice bastırarak tabanı oluşturun ve kalıbınızı buzdolabına koyun
Labne peynirinizin suyunu iyice süzdürdükten sonra derin bir kaba alıp mikserle iyice karıştırın
Şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin
Nişasta,vanilya ve kremayı ekleyip karıştırın
yumurtalarınızı teker teker kırıp karıştırın önce kırdığınız iyice karışmadan diğerini kırmayın
en son limon suyunu ilave edip iyice karıştırın.
Karışımınızı kalıba dökmeden önce kabınızı tezgahın üstünde hafif hafif vurarak oluşan hava kabarcıklarının sönmesini sağlayın.Bu tatlınızın çatlamasını önleyecek bir önlem
En son karışımı kalıbınıza döküp 170 derecede yavaş yavaş pişirin bu arada fırının kapağını açmayın
Piştikten ve fırını söndürdükten sonra cheesecakeki fırından çıkarmayın bırakın fırın soğuyuncaya kadar orada kalsın.Ani ısı değişikliği de çatlamasına neden oluyor
Fırından çıkardıktan sonra buzdolabında en az 8-9 saat hatta mümkünse 1 gün beklesin
Bu tat benim aşık olduğum bir tat Cheescake başka bir lezzet benim için.Gerçekten benim damağımı çatlatan bir lezzet her şekli güzel ama limonlusu her daim favorim.
Bu yaptığımın içindeki limon miktarı biraz az çünkü çikolata sos ile yemek istedi beyzadeler.Emir büyük yerden boynumuz kıldan ince
2 paket burçak büsküvi
100 gr kadar tereyağ
400 gr labne peynir
1 su bardağı tozşeker
5 tatlı kaşığı buğday nişastası
4 adet yumurta
1 paket (küçük paketlerden 200 gr lık )krema
1/2 limonun suyu
1 paket vanilya
Yapılışı
büsküvileri rondodan geçirip un haline getirin
Birazcık erittiğiniz yağ ile iyice harmanlayıp altına yağlı kağıt koyduğunuz,kenarlarını tereyağ ile yağladığınız kelepçeli kalıbın (26 cm lik bir kalıp kullandım) tabanına ve mümkün olduğunca kenarlarına iyice bastırarak tabanı oluşturun ve kalıbınızı buzdolabına koyun
Labne peynirinizin suyunu iyice süzdürdükten sonra derin bir kaba alıp mikserle iyice karıştırın
Şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin
Nişasta,vanilya ve kremayı ekleyip karıştırın
yumurtalarınızı teker teker kırıp karıştırın önce kırdığınız iyice karışmadan diğerini kırmayın
en son limon suyunu ilave edip iyice karıştırın.
Karışımınızı kalıba dökmeden önce kabınızı tezgahın üstünde hafif hafif vurarak oluşan hava kabarcıklarının sönmesini sağlayın.Bu tatlınızın çatlamasını önleyecek bir önlem
En son karışımı kalıbınıza döküp 170 derecede yavaş yavaş pişirin bu arada fırının kapağını açmayın
Piştikten ve fırını söndürdükten sonra cheesecakeki fırından çıkarmayın bırakın fırın soğuyuncaya kadar orada kalsın.Ani ısı değişikliği de çatlamasına neden oluyor
Fırından çıkardıktan sonra buzdolabında en az 8-9 saat hatta mümkünse 1 gün beklesin
Üzerine Dr Oetkerin çikolatalı sosunu kullandım ama ben bu sosu pişirirken içine 2 yemek kaşığı kadar toz şeker ilave ediyorum
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder