Yine Cheescake Hep Cheescake

Artık bu konuda iddalıyım diyebilirim yani cheescakeki çatlatmadan pişirme konusunda


Hepsini tek başıma yiyebilirim







Bu tat benim aşık olduğum bir tat Cheescake başka bir lezzet benim için.Gerçekten benim damağımı çatlatan bir lezzet her şekli güzel ama limonlusu her daim favorim.


Bu yaptığımın içindeki limon miktarı biraz az çünkü çikolata sos ile yemek istedi beyzadeler.Emir büyük yerden boynumuz kıldan ince






2 paket burçak büsküvi

100 gr kadar tereyağ

400 gr labne peynir

1 su bardağı tozşeker

5 tatlı kaşığı buğday nişastası

4 adet yumurta

1 paket (küçük paketlerden 200 gr lık )krema

1/2 limonun suyu

1 paket vanilya

Yapılışı

büsküvileri rondodan geçirip un haline getirin

Birazcık erittiğiniz yağ ile iyice harmanlayıp altına yağlı kağıt koyduğunuz,kenarlarını tereyağ ile yağladığınız kelepçeli kalıbın (26 cm lik bir kalıp kullandım) tabanına ve mümkün olduğunca kenarlarına iyice bastırarak tabanı oluşturun ve kalıbınızı buzdolabına koyun

Labne peynirinizin suyunu iyice süzdürdükten sonra derin bir kaba alıp mikserle iyice karıştırın

Şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin

Nişasta,vanilya ve kremayı ekleyip karıştırın

yumurtalarınızı teker teker kırıp karıştırın önce kırdığınız iyice karışmadan diğerini kırmayın

en son limon suyunu ilave edip iyice karıştırın.

Karışımınızı kalıba dökmeden önce kabınızı tezgahın üstünde hafif hafif vurarak oluşan hava kabarcıklarının sönmesini sağlayın.Bu tatlınızın çatlamasını önleyecek bir önlem

En son karışımı kalıbınıza döküp 170 derecede yavaş yavaş pişirin bu arada fırının kapağını açmayın

Piştikten ve fırını söndürdükten sonra cheesecakeki fırından çıkarmayın bırakın fırın soğuyuncaya kadar orada kalsın.Ani ısı değişikliği de çatlamasına neden oluyor

Fırından çıkardıktan sonra buzdolabında en az 8-9 saat hatta mümkünse 1 gün beklesin


Üzerine Dr Oetkerin çikolatalı sosunu kullandım ama ben bu sosu pişirirken içine 2 yemek kaşığı kadar toz şeker ilave ediyorum




Afiyet olsun


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler