Merhabalar,
Bugün,en az ayda 1-2 sefer yaptığım Tarçın'lı Topları tekrar paylaşmak istedim sizlerle..Yapımı kolay,tadımı nefis olan bu topları denediğiniz de kesinlikle çok memnun kalacaksınız..
Fotoğraflar ve tarif geçtiğimiz yıllar da paylaştığımın aynısıdır..
Malzemeler
3 adet yumurta akı
minicik tuz
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tarçın
1/3 su bardağı şeker
650 gr çiğ fındık tozu(az gelirse ekleme yapılacak)
üzeri için fındıklar
Hazırlanışı
Yumurta akları minicik tuzla çırpılıp içersine şeker ve vanilya eklenip Yoğunlaşıncaya kadar çırpılır.(yaklaşık 7-8 dk)
Bu karışımdan 2 yemek kaşığı üzeri için ayrılır.)
Tarçın eklenip tekrar çırpılmaya devam edilir..
Fındık tozu eklenip önce kaşıkla yedirilip sonra elle yoğrulur.
Ne zaman ele yapışmazsa o zaman hamur hazırlanmış demektir.
Hamurdan büyük parçalar kopartılıp rulo yapılır.
Eşit aralıklarla kesilip toplar hazırlanır.
Tepelerine minicik ayırmış olduğunuz karışımdan koyulup, üzerlerine fındık oturtulur.
Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder