Bu keki geçtiğimiz yıl yapmıştım..Geçenlerde akrabalarımız tekrar aynı kekden isteyince,yapıp fotoğrafını çekememiştim..Bende eski fotoğraflardan birini sizlerle paylaşmak istedim..Eski tarifde krema vardı,bu sefer yağtığıma kefir eklemiştim..
Malzemeler
1 su bardağı şeker
3 yumurta
minicik tuz
125 gr yumuşak tereyağ
1/2 su bardağı kefir
2 limon kabuğu rendesi + 2 limonun suyu
1,5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
125 gr kuru yaban mersini
üzeri için 150 g pudra şekeri
1/2 limon suyu
Hazırlanışı
Hamuru çırpmadan önce,Yaban mersinleri bir tabağa konulup, üzerlerine kaynamış su dökülüp, yaklaşık 20 dk şişmeleri için bekletilir..Sonra süzdürülüp kağıt havlu üzerinde kurulanır...
Yağ,şeker ve tuz 5 dk çırpılır.
Yumurtalar eklenip üzerlerine 1 yemek kaşığı un serpilip çırpılır.
Kefir eklenip çırpılır.
Limon kabukları ve suyu eklenip çırpılır.
Un ve kabartma tozu elenip eklenip çırpılır.
Yaban mersinleri eklenip kaşıkla karıştılırılıp hamur hazır hale getirilir.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk 175 c de pişirilir.AFİYET ŞEKERLER OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder