Merhabalar,
Tüm arkadaşlara,dostlara ve ziyaretçilere güzel bir hafta dileyerek arkadaşıma yaptığım limonlu kekimle sizleri başbaşa bırakıyorum..
Malzemeler
4 yumurta
100 gr şeker
minicik tuz
1 paket vanilya
1 kutu krema
1 limon kabuğu rendesi
3-4 damla limon aroması
75 gr oda sıcaklığında terayağ veya 1 çay bardağı sıvıyağ..tercih sizlerin.
50 fildişi çikolata rendesi
1,5 çay bardağı kuş üzümü
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Yumurtalar,şeker,limon kabuğu rendesi,tuz,limon aroması 5 dk yüksek devirde çırpılır.
Kuş üzümü hariç diğer malzemeler tek tek eklenip çırpılır.
Un'un yarısı kabartma tozu eklenip çırpılır.
Kuş üzümleri ve kalan un eklenip el çırpıcısı ile çırpılır.
Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülüp masaya 1-2-3 defa vurulur.
Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 35-40 dk kadar pişirilir.
Kek ılındıktan sonra tel üzerine alınıp havalandırılır.
Daha sonra servis tabağına alınır.
İkram ederken pastanın ortasına mevsim meyvelerinden 7-8 tane koyup kekinizi renklendirebilirsiniz.
Ben sade olmasını istediğim için çikolata ile renklendirdim..
Afiyetler olsun..!
Not:Kalıbım Nordic Ware'dir arkadaşlar..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder