Amofta Reçeli

Amofta fındık ağaçlarının dibinde yetişir..Mayıs-Haziran aylarında çıkar..Çok fazla yetişmediğinden köylülerde görüldüğü anda hemen kapışılır..Müşterisi çoktur ama kendisi nazlı olduğundan herkese kısmet olmaz..Annecik oraya gittiğinde 2 kg kadar bulup almış ve hemen reçel yapmış..Aynı zamanda reçel sevmeyenler bile, kaşıkla götürürler..)))Kokusu bile bir ömre bedeldir..Ben gittiğimde kavanozun dibi çoktan görünmüştü..Kalanında hemen fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak istedim..Belkide sırf fotoğraf çekebilmem için ayrılmış da olabilirdi..Zira benden önce kalabalık misafirlerimiz vardı orada..Hepsininde dillerinde bu reçel vardı,halende var..))Çilek zamanı bu tür minik amoftalara rastlarsanız eğer,hemen satın alıp reçelini yapmalısınız..Bazı yerlerde yabani çilek diye bilinir..Bizde adı Amofta'dır..Bu isim belkide Rum'lardan kalmadır, çoğu sebze ve yemek isimlerinde olduğu gibi..
Amofta Reçeli
Tarifi, aşağıdaki reçellerle aynıdır..
Amofta Reçeli
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler