Sevgili Casminella blogunun sahibi beni BLOGGER ÖDÜLÜNE layık görmüş..Kendisine çok teşekkürlerimi sunup,bu ödülü yine tüm değerli arkadaşlara gönderiyorum..
Çocuklar ne zamandır benden ananaslı Kaesekuchen istiyorlardı..Kısmet bugüne oldu nedense..))Çocukların dışında başka kısmetlileride oldu bugün..Tadına bakanların hoşlarına gitti,tarifler alındı-verildi derken yine akşama ettik..Bir Pazar günümüzde mesut-mutlu geçiverdi..Yine ben üzülerek söylemeliyim ki,çatalın ucu ile tadına baktım, aklım halen kaesekuchen da kaldı..( Öpüyorum sizleri ve güzel,sağlıklı bir hafta diliyorum.!
Malzemeler
tabanı için
1 yumurta
minicik tuz
75 gr şeker
75 gr soğuk tereyağ
alabildiği kadar un
Üzeri için
2 adet oda ısısında yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt (oda ısısında)
1/2 su barağı şeker
1 çay bardağı ananas suyu
4 dilim ananas
2 yumurta
75 gr yumuşak tereyağ
1 paket kaesekuchen hilfe veya 1 çay bardağı(ajda)un
400 gr philadelphia kaese veya 2 paket Pınar beyaz (oda ısısında)
350 gr quark veya labne (400 gr lık) (oda ısısında)
Hazırlanışı
Hamur hazırlanıp kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarlarına döşenip
buzdolabında bekletilir.
Yumurta,ananas ve un hariç tüm malzeme çırpma kabında 5-6 dk çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Ananaslar iri iri kesilip eklenip çırpılır.
Son olarak un eklenip çırpılır.
Karışım kalıba dökülüp ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 50 dk pişirilir.
İlk 35 dk fırın hiç açılmayacak.
Daha sonra fırın açılıp kalıp çevrilip kürdanla kontrol edilir.
Kürdan temiz çıktığında fırından alınıp ılınması beklenir.
Ilındıktan sonra servis tabağına alınır.
Tepesi için
100 - 120 gr bitter
1 küçük portakalın suyu (posası ile)
benmarıde eritilip cheesecake'in üzerine dökülür.
Afiyet olsun sizlere!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder