Nefis elmalı pastayı sizlere şiddetle tavsiye ediyorum arkadaşlar..Pasta tek kelimeyle enfesti ve anında da bitiverdi..Sunumunu krema ile yaptım çok beğenildi..Sizler eğer pişirecek olursanız dondurma ile de servis edebilirsiniz..Şimdiden kolay gelsin sizlere..
İyi haftalar diliyorum..
Malzemeler
125 gr eritilmiş tereyağ
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
minicik tuz
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı kesilmiş çiğ fındık
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı h.cevizi
1 çay kaşığı tarçın
minicik yeni bahar (isteğe kalmış)
3 adet büyük elma (1 tanesi içersine,2 tanesi de üzeri için)
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
tepesi için minicik şeker-tarçın
Hazırlanışı
1 Elmanın kabukları soyulup iri küpler halinde kesilip bekletilir.
Un,kabartma tozu,yenibahar,tarçın elekten geçirilip hazır hale getirilir.
Yumurta,şeker,tuz,vanilya eklenip çırpıcı ile karıştırılır.
Eritilip ılıtılmış yağ eklenip karıştırılır.
H.cevizi,fındık,üzüm,elma eklenip karıştırılır.
Arkasından un eklenip karıştırılıp kelepçeli kalıba dökülür.
Kalan elmaların kabukları soyulup ince ince dilimlenip karışımın üzerine dizilir.
Tepesine minicik şeker ve tarçın karıştırılıp serpiştirilip ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 35 dk pişirilir.
Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder