Aprikosen Blechkuchen / Kayısılı Tepsi Pastası

Kayısılı tepside yaptığım pastam veya tartım çok nefis oldu..Sizlerde kayısı seviyorsanız,bu pastayı denemenizi öneririm..Bir fincan kahve yanında çok nefis olacağından şüpheniz olmasın..Tarif her zaman olduğu gibi doğaçlama yine..Komposto suyu ile çırptığım krema çok nefis oldu..Hafif ekşimtrak lezzetleri seviyorsnız, bu kaçınılmaz tarif..Yok diyarsanız, o zaman süt ile kremayı çırpmanız gerekiyor..Şimdiden ellerinize sağlık arkadaşlar..

NOT:Bu ayın 21'de Dubaiye uçuyoruz kısmetse..23'de ise döneceğiz..Eğer orada dereceye girebilirsek, Kasım ayı içersinde Tayland yolcusuyuz..
Şimdiden tüm arkadaşlara başarılar dilerim..İnşallah hepimiz dereceye gireriz..

8
Malzemeler
1 yumurta
75 gr tereyağ
1 yemek kaşığı soğuk su
75 gr şeker
minicik tuz
1 paket vanilya
2-3 damla badem aroması
1 su brdağı un
1 çay kaşığı karbonat
Kayısılı Tart
Üzeri için
1 kavanoz tukaş kayısı kompostosu
1 paket droetker dolgu kreması
2 çay bardağı komposto suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı süt
2 yemek bal
2 yemek kaşığı file badem veya kalem badem
Kayısılı Tart
Hazırlanışı
Hamuru için gerekli malzemeler yoğrulup yağlanmış küçük
tepsiye döşenir.

Krema 2 çay bardağı komposto suyu ile çırpılıp,hamurun üzerine yayılır.

Üzerine süzdürülmüş kayısılr dizilir.

Bal,yağ,süt karıştırılıp kayısıların üzerine gezdirilir.

Tepelerine yaprak badem veya kalem serpiştirilip,175 c de 30 dk pişirilir.
Kayısılı Tart
Afiyetler olsun arkadaşlar!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler