Avcı Böreği
Merhabalar..
Herkese mutlu pazarlar dilerim :)
Hafta sonu iftar misafiri daha çok oluyor evlerde bende bu yüzden nefis bir börek paylaşmaya karar verdim sizlerle :) Nefis avcı böreği bugün sofralarınızı taçlandırsın inşallah :)
Canım papatyamın tarifi ile avcı böreğine buyrun..
Malzemeler:
5 adet yufka
400 gr. kıyma
1 adet iri soğan
1 tepeleme çay bardağı köftelik bulgur
Sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
1 tatlı kaşığı salça
Arası için:
125 gr. eritilmiş tereyağ
2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
Galeta unu
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranıp, sıvıyağ ile birlikte pembeleştirilir. Pembeleşen soğanların üstüne kıyma ve tuz eklenip kavrulur.
Bulgur derin bir kaseye konulup üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edilir.Şişmesi için beklenir.
Kavrulan kıymaya salça eklenip kavurmaya deva edilir en son bulgur ve baharatları da verilip iyice karıştırılır.
İç sos için tereyağ eritilip üzerine sıvıyağ ve yoğurt eklenir ve karıştırılır.
Yufkalar dört eşit parçaya bölünüp her parçaya yağlı karışımdan sürülür.
Geniş yerine kıymalı harçtan koyulup sigara böreği gibi sarılır. Aynı işlem yufkalar bitene dek devam ettirilir.
Sarılan börekler önce yumurta sarısına sonra galeta ununa batırılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun..
Etiketler:
BÖREKLER,
Papatya Tarifleri,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder