Kıymalı Kol Böreği Baklava Yufkasından


Merhabalar canlarıımmmmm:) Bugün oldukça yoğun bir gün geçiren ben ne sizlerle ne de bloğumla ilgilenemedim bugün...
Sebebi yine ev işleri elbette:)) Hava aşırıd erecede soğuyunca sadece salonda olan sobanın kardeşleri de diğer odalara ve mutfağa yerleştiler bugün:)) Eh bir de aylık alışverişe çıkınca biz saatler sürdü ve hoopp akşam oluverdi.. Şikayetçimiyim?? Hayırr:)) Şuanda evimiz sıcacık:)) Mutfaktaki kuzinede bir de börek yapmışım peynirli.. Off offf:)) Tarifi bir kaç gün sonra:))
Bugünkü tarifim ise taaa bayram sabahlarından kalma:)) Hani bahsetmiştim ya üç baklava bir börek yaptım diye işte börek etabı:))

Malzemeler:
20 yaprak baklavalık yufka
200 gr. tereyağı
İç Malzemesi:
300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
5-6 dal maydonoz
Tuz, karabiber
Eser miktarda köri

Yapılışı:
İlk iş olarak soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda pembeleştirilir. Kıyması eklenip kavurmaya devam edilir. Kıyma suyunu salıp çekince ince ince doğranmış maydonozları ile tuz ve karabiberi ve bir miktar körisi eklenip iyice kavruldultan sonra ocaktan alınır..
Tereyağı eritilir. Temiz ve kur bir zeminde iki adet baklava yufkası üst üste serilip üzerine tereyağı gezdirilip kıymalı içten serilir..Bir ucundan oklavaya sarılıp fazla sıkı olmayacak şekilde sarılıp iki yanından  hafifçe büzdürülerek oklavadan çıkarılan örekler fırıntepsisine yerleştirilir. Kalan yufkalar için de aynı işlem tekrarlanıp bitirildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilen börekler dilimlenerek sıcak sıcak servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler