Bademli Güllaç ve Dikenli İncir

Ramazan aylarının vazgeçilmezi Güllaçı oldum olası hiç sevmemişimdir.Her yıl ramazana 3-4 gün kala,paket güllaçlar alınıp stok
yapılır evimizde..Bunun yanında fındıklar kırılıp hazırlanır,paket paket
şekerler stok edilir,sanki kıtlık olacakmış gibi..
Ramazanın ilk gününden anneciğin hazırladığı güllaç tarifimizi aşağıda
sizlerle paylaşıyorum arkadaşlar..

Güllaç markası:Yıllardır süre gelen SAFFET ABDULLAH
Bademli Güllaç
Malzemeler
8 adet Güllaç yaprağı
2 lt süt
1,5 su bardağı şeker
kavrulup iri çekilmiş badem veya fındık
Bademli Güllaç
Hazırlanışı
Sütün yarısı ılıtılıp, şeker içersine atılıp eritilir.

4 Adet yaprak süte konulup içektirilir.

Arasına kavrulmuş badem serpiştirilir.

Diğer yapraklarda üzerine sırası ile dizilir.

Eğer sütü çok çekmişse,tekrardan süt ilavesi yapılır.

Tepesi ise;dilediğiniz şekilde üslenir.

Biz kayısı reçeli ile sunum yapmıştık..)

Not:Annecik hem fındıklı güllaç,hem de istek üzerine bademli
güllaç hazırladı..Biz gül suyunu hiç bir tatlıda sevmediğimiz için
kullanmadık..Misafirlerimizde Allahtan sevmiyorlardı..)
kaktüs
Mersin'den Birsen'ciğimize(gelinimiz),gelen dikenli incirlerle de güllaç çok
beğenilmişti..Meyveyi soymak biraz maharet işi,o da bizlerde yoktu..Zavallı
Birsen'in parmakları mahvolmuştu..1 Kasa daha bekliyor evlerinde..Bakalım
hangi şanslı soyup hazırlayıp getirecek bize..)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler