Bonibonlu Pasta


Herkese mutlu haftalar diliyorum:)
Leziz mi leziz bir pasta ile başladığım bu hafta nasıl tatlı geçmez değil mi ama:) Gümüşhane' de annemlerde kalırken İstanbul' dan Trabzon'a ve oradan da Gümüşhane' ye gelen sevgili Günnur Ablamın kızı Berna ile tatlı krizine girip hazırladığımız nefis pastamız bugün burada sizlerle:)) Yaptığım en eğlenceli pastaydı diyebilirim katkısı olan sevgili Bernacığım ve kardeşim Fatihciğim' e bir kez daha teşekkür ediyorum:)
Sevgiler..

Malzemeler:
1 adet pandispanya
Kreması İçin:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı un
1 pk. vanilin
Arası ve üzeri için:
Muz

1 su bardağı damla çikolata
2 paket sade kremşanti
3 kutu bonibon
Pasta şekerleri

Yapılışı:
Krema için;
iki su bardağı süt ve şeker ocağa alınır kısık ateşte karıştırılır.
Kalan süt ve diğer malzemeler ayrı bir yerde çırpılarak yavaş yavaş ocaktaki süt Karışımına eklenip sürekli karıştırarak pişirilir ve yine karıştırarak soğutulur.
İkiye bölünen pandispanya süt ile ıslatılıp krema kaplanır ve muz-çikolata eklenip tekrar krema sürülür.
Krema bitene dek aynı işlem tekrarlanıp ikinci kat pandispanya kapatılır ve pastanın üzeri çırpılmış şanti ile kaplanarak, bonibonlar ile süslenir ve  buzdolabında bir gece dinlendirilip dilimlenerek servis edilir..


Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler