HAMURU:
1PK YAŞ MAYA
1 BARDAK ILIK SÜT
2 YUMURTA
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
150 GR TYAĞ
ALDIĞI KADAR UN.
KREMASI:
2 YUMURTA SARISI
YARIM LİTRE SÜT
2YKAŞ. NİŞASTA
1YKAŞ. UN
5Y.KAŞIĞI ŞEKER.
MUHALLEBİMİZİ PİŞİRELİM .
İYİCE ILINDIKTAN SONRA İÇİNE 1PK.ÇİĞ KREMA KOYALIM VE ÇIRPALIM.
PİŞEN ILINAN HAMURLARIMIZIN ARASINA KREMAMIZI KOYALIM .
ÇİKOLATA SOSU İÇİN ;2 PKT ÇİKOLATAYI ERTİTTİM İÇİNE YARIM PAKET ÇİĞ KREMA KOYDUM......HIMMMMMMMMMMMM......:))))))))))))))))))
BUNLARDA BAŞKA BİR SEFER PORSİYONLUK YAPTIKLARIM....
YUMUŞAK HATTA HAFİF ELE YAPIŞAN BİR HAMUR OLUCAK.
ALT VE ÜST KISMINI MERDANEYLE ÇOK AZ İNCELTİN.
EN AZ 1 PARMAK KALINLIĞINDA OLSUN.
BARDAKLA YUVARLAKLAR ÇIKARTIN .
TEPSİMİZE DİZİN VE 1.5 SAAT ÜZERİNE TEMİZ BİR BEZ ÖRTÜP DİNLENDİRİN..
HAMURLARIMIZ MAYALANINCA 175 DERECEDE PİŞİRELİM
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNNNNNNNN..............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder