Bayramın son günü gelen arkadaşlarıma alel acele hazırlamış olduğum yağlı pastayı hepinize şiddetle tavsiye ederim.Çayınızın,kahvenizin veya bir bardak ılık sütünüzün yanında vazgeçilmez olacağından emin olabilirsiniz..
Hemen hemen ayda bir kez mutlaka yaparız..Özellikle hafta sonu yapıp ikindi de kahvemizin yanına eşlik ederiz..Blogumda olduğunu düşünüp sizlerle bunca zaman hiç tarifini paylaşmamışım..Bu sefer hazırlarken kuzenim, fotoğrafını neden çekmiyorsun deyince aklıma geldi ve hemen fotoğraflamaya çalıştım..Acele olduğundan
fotoğraflar da pek güzel çıkmamışlar..Bunun yanın da mutfakta konuşuğa dalınca hem haşlanan patatesleri kömür haline soktuk hem de pastayı kömürleşmeden kurtarabildik.Tadını soracak olanlara da tek kelimeyle muhteşemdi fazla kabarmamış olmasına rağmen..
Malzemeler
200ml ılık süt
20 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
minicik tuz
1 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 su bardağına yakın un
Üzeri için
2 yemek kaşığı kuru üzüm
75 gr tereyağ
200 gr yaprak badem
2 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Ilık süt,maya,1 tatlı kaşığı şeker karıştırılıp 15 dk bekletilir.
Arkasından maya çırpma kabına konulup, diğer malzemeler de eklenip mikserin hamur karıştırıcısı ile çırpılıp yaklaşık 25-30 dk bekletilir.(Unu az gelirse ilave edilir..Ne çok katı ne de çok sulu olacaktır.)
Hamur gelince borcama veya bir tepsiye döşenir.
Hamurun üzerine işaret parğaı ile bastırılıp her bir bastırdığınız yere minicik tereyağ konulur.
Üzerine üzüm kurusu serpiştirilir.
Kalan yağ eritilip balı ve bademi eklenip karıştırılıp hamurun üzertine yayılır.
Isınmış fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilip dilimlenip servis edilir.
Afiyet şeker olsun sizlere..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder