Bir internet sitesinden buldugum bir tarif.Denedim ve hosumuza gitti.Tabiiki hafif degisiklikler de yaptim.
Malzemeler:
1 su bardagi iliktan biraz daha sicak su
yarim su bardagi süt (ben ayrica kattim,orijinalinde yoktu)
2 tatli kurumaya(ben yarim paket yas maya kullandim)
1 tatli kasigi tozseker
1,5 tatli kasigi tuz
1 yemek kasigi siviyag,tereyagi veya margarin(siviyag kullandim)
3-3,5 su bardagi un
1 yumurta aki
susam,hashas tohumu
Yapilisi:
Ben tüm malzemeleri ekmek makinesine koyup,hamur yogurma programinda(1,5 saat)yaptim.Hamurun kabarma islemi bittikten sonra alti parcaya böldüm ve yaglanmis tepsiye cicek seklinde dizdim.15 dakika kadar tepside beklettikten sonra,cok az su ile cirpilmis yumurta akini sürdüm ve susam ile hashas tohumu serptim.Firini 220 derecede isitip ekmekler kizarincaya kadar pisirdim.Ben makinaya ilkönce 3 su bardagi un koymustum ama unun miktari az geldigi icin hamurun yogurulma esnasinda biraz daha eklemek zorunda kaldim.Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder