Geçenlerde eve yaptığım safranlı limonlu kek muhteşem oldu diyebilirim..Rengi tam safran rengi gibi olmadı ama tadına diyecek yoktu doğrusu..Artık Almanya'da safran'lı kabartma tozları var, biliyorsunuzdur.Ben çok beğenerek ve severek kullanıyorum,orada yaşayan arkadaşlara da tavsiye ederim..Teşekkürler!!
Malzemeler
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/2 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
1 limon suyu ve kabuğu
1 paket Dr.Oetker safranlı kabartma tozu
1 su bardağı un (az gelirse ekleme yapılacak.200 gr)
Hazırlanışı
Şeker,yumurtalar,tuz,vanilya,limon kabukları en az 4-5 dk çırpılıp yağı eklenir.
Unu ilave edilip üzerine 1 paket kabartma tozu konulup limon suyu dökülüp çırpılır.
Yağlanmış kek kalıbına dökülüp ısınmış fırında 25-30 dk pişirilir.
Not:Kalıbım Nordic Ware' dir arkadaşlar..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder