CILEKLI PASTA II



Son günlerde cileklerin cikmasini firsat bilip bir cok cilekli tarifler uygulamaya basladim. Bunlardan bir tanesi de bu yaptigim pasta.. Büyük oglum Serhan hazirlarini cok sevdigi icin ayni pastayi evde yapmaya karar verdim ve bu pastanin icinde neler olabilir diye düsündüm, buldum ve hemen hemen ayni tatta bir pasta yaptim:) Cok hafif ve lezzetli bir pasta, denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler:
pandispanyasi icin;

3 adet yumurta

3 yemek kasigi sicak su

1 cay bardagi tozseker

40 gr nisasta

80 gr un

yarim paket kabartma tozu

1 paket vanilya


Arasi icin:

1 paket vanilyali dolgu kremasi

250 ml taze krema

Üzeri icin:

yarim kg cilek

1 paket kirmizi tart jölesi

badem file

Yapilisi:

Yumurtalari aklarini sarilarindan dikkatlice ayirin. Yumurta aklarini iyice sertlesene kadar mikserle cirpin. Sarilarini 3 yemek kasigi sicak su ve vanilya ile cirpmaya baslayin, daha sonra sekeri de katip rengi iyice acilana kadar bes dakika cirpin. Un, nisasta ve kabartma tozunu yumurta sarilarina latip karistirin, bu karisimin icine yumurta aklarini da tahta kasikla yavas yavas, yumurta aklari sönmeden karistirin. Kelepce bir kek kalibinin dibini yaglayin ya da kalibin tabani büyüklügünde kesilmis yagli kagit serip, kenarlarini unlayin, kek hamurunu bosaltin. Firininizi 180-190 derecede isitin ve 25 dakika kadar pisirin.
Keki firindan alip sogutun. Soguyan keki ortadan enlemesine ikiye kesin. Pasta dolgu kremasini pakete göre hazirlayin, kremayi da sertlesene kadar cirpin. Bunlari birbirine karistirin. Ikiye kestiginiz pandispanyanizin her iki katini da sekerli suyla hafif islatin. Kremanin 2/3 ünü kekin alt katina sürün, diger kati da üzerine kapatin. Kalan kremayi da kekin üzerine ve yanlarina sürün. Cilekleri yikayip ikiye bölerek kekin üzerine dizin. Tart jölesini de pakete göre hazirlayip cileklerin üzerine kasikla dökün. File bademleri teflon tavada cok hafif kavurun. Bunlari da pastanin yan tarflarina yapistirin, daha sonra buzdolabinda en az 4-5 saat bekletip servis yapin.


Not: Bu verdigim pandispanyanin malzemeleri 22-24 cm'lik kelepceli kaliplar icin yeterli oluyor!!

AFIYET OLSUN!

Bu tarifi de http://yemekelisleri.blogcu.com/ a PDCS Etkinligi icin göndermek istiyorum..

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler