Merhabalar.. Mutlu günler sevgili arkadaşlarımm.. Umarım hepiniz iyisinizdir.. Ben bugün daha iyiyim.. Çok şükür zaten Hilal Ablama söz verdim dün bir daha terli dondurma yemicemm:) Oh oldu bana:))
Bu cici keklerimi geçen akşam canım sıkıldı kalktım yaptım..Hafif ıslak dedim çünkü fırından çıkınca dut suyu ile ıslattım:) Yoğun bir ıslaklığı olmadı:)) Sabah sabahta kahvaltıyı hazırladım, güneş salona vurmuşken fotoğrafladımm.. Umarım beğenirsiniz..
Hepinize selam ve sevgilerimle..
Deniz, kalpkurabiye, çilek kız
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı erimiş ılık tereyağı
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Damla çikolata
Islatmak için:
Karadut Suyu
Süslemek İçin:
Süsleme glazürü ve çilek
Yapılışı:
Yumurtala ve şeker iyice çırpılıp içine süt ile tereyağı eklenir, biraz daha çırpılıp kabartma tozu vanilin ve kakao eklenir un elenerek eklenerek akışkan kek kıvamı elde edilir..
Elde ddilen kek karışımı kağıt kalıplara 1 er çorba kaşığı paylaştırılıp tam ortalarına üçer beşer damla çikolatası eklenir ve 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir..
Fırından çıkar çıkmaz her biri 1 çorba kaşığı karadut suyu ile ıslatılan kekler soğuyunca süslenip servis edilir..
Afyet bal şeker olsunn...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder