Malzemeler:
4 yumurta (oda sicakliginda)
4 yemek kasigi dolusu un
4 yemek kasigi toz seker
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 cimdik tuz
500 ml krema
1 yemek kasigi toz seker
2 yemek kasigi cilek receli
250 gr cilek
hindistan cevizi
Yapilisi:
Ilkönce cirpma kabinda, yumurtanin aklarini cok az tuzla kar olana kadar cirpin.Baska bir kapta yumurta sarilarini, toz sekerle birlikte mikserle iyice cirpin. Un, kabartma tozunu ve vanilyayi eleyip yumurta sarilarinin icine ekleyin ve tahta bir kasikla, unu iyice yedirene kadar karistirin.Sonra yumurta aklarini da bu karisima, yavasca aklari söndürmeden yine tahta bir kasikla karistirin. Firin tepsisinin icine firin kagidini yerlestirip, üzerini biraz yaglayin. Hamuru kagidin üzerine esit sekilde yayin.önceden isitilmis 180 derece firinda 12 dakika kadar, firinin kapagini hic acmadan pisirin.Bu arada kremayi bir kasik seker ile cirpin.Tepsiyi cikarip,keki hemen kagitla birlikte bir rulo yapin ve üzerine islak bir bez örtün.Kek soguyunca ruloyu hemen acip üzerine recel sürün.Cirpilmis kremanin yarisini da onun üzerine sürün.Cilekleri dilimlere kesip kekin kenarina üc sira halinde dizin ve sonra tekrar rulo yapin.Kremanin yarisini kekin disina paylastirin.Daha sonra da cilek dilimleri ve hindistan cevizi ile pastanizi süsleyebilirsiniz.Buz dolabinda en az 1 saat beklettikten sonra servis yaparsaniz daha iyi olacaktir.
AFIYET OLSUN!
4 yumurta (oda sicakliginda)
4 yemek kasigi dolusu un
4 yemek kasigi toz seker
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 cimdik tuz
500 ml krema
1 yemek kasigi toz seker
2 yemek kasigi cilek receli
250 gr cilek
hindistan cevizi
Yapilisi:
Ilkönce cirpma kabinda, yumurtanin aklarini cok az tuzla kar olana kadar cirpin.Baska bir kapta yumurta sarilarini, toz sekerle birlikte mikserle iyice cirpin. Un, kabartma tozunu ve vanilyayi eleyip yumurta sarilarinin icine ekleyin ve tahta bir kasikla, unu iyice yedirene kadar karistirin.Sonra yumurta aklarini da bu karisima, yavasca aklari söndürmeden yine tahta bir kasikla karistirin. Firin tepsisinin icine firin kagidini yerlestirip, üzerini biraz yaglayin. Hamuru kagidin üzerine esit sekilde yayin.önceden isitilmis 180 derece firinda 12 dakika kadar, firinin kapagini hic acmadan pisirin.Bu arada kremayi bir kasik seker ile cirpin.Tepsiyi cikarip,keki hemen kagitla birlikte bir rulo yapin ve üzerine islak bir bez örtün.Kek soguyunca ruloyu hemen acip üzerine recel sürün.Cirpilmis kremanin yarisini da onun üzerine sürün.Cilekleri dilimlere kesip kekin kenarina üc sira halinde dizin ve sonra tekrar rulo yapin.Kremanin yarisini kekin disina paylastirin.Daha sonra da cilek dilimleri ve hindistan cevizi ile pastanizi süsleyebilirsiniz.Buz dolabinda en az 1 saat beklettikten sonra servis yaparsaniz daha iyi olacaktir.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder