Merhabalar,
Bu aralar evimizde hemen hemen her gün 2 tane kek pişiyor..Bazılarının fotoğraflarını çekiyorum bazılarının fotoğraflarını çekmeye bile vaktim olmuyor..İşte kesilmiş ve anında bitmek üzere olan kekten bir kaç kareler..
Keki buharı üzerindeyken kesmiştim,biraz bekletip kesseydim daha iyi olacaktı..İçi hamur gibi gözükse de öyle değildi,aksine pamuk gibi olmuştu..Sizler mutlaka yapmış olduğunuz her türlü keki en az 1 saat bekletirseniz daha iyi oturmuş olacaktır.
Keke kabartma tozu eklemeyi o şaşkınlıkla unutmuşum arkadaşlar..İlk defa kabarmamış kek pişirdim diyebilirim.))Ayrıca içersine eklemiş olduğum üzümler nereye kaçtılar bilemedim..))Garip ama lezzetli bir kek oldu diyebilirim..)))
Afiyetler olsun..
Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
vanilya aroması
minicik tuz
minicik zencefil
1 tatlı kaşığı limon suyu
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı çiğ krema
1 armut rendesi
1 çay bardağı bıcakla kıyılmış fındık
1 avuç üzüm kurusu
ve farklı aromalar (burada olamdığından yazmıyorum)
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (ben eklemeyi unutmuşum)
Hazırlanışı
Şeker,vanilya,yumurta sarıları iyice çırpılır.
Aklar minicik tuzla çırpılıp bekletilir.
Yağ,limon suyu ve diğer aromalar eklenip çırpılır.
Un 3 seferde eklenip çırpılır.
Arkasından diğer malzemeler eklenip kaşıkla karıştırılır.
Yağlanmış kek kalıbına dökülüp 175 c de 30 dk kadar pişirilir.
Piştikten sonra tel üzerine alınıp havalandırılır.
Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri+limon suyu karıştırılıp dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder