Cincile Mantarı Yemeği


Merhabalar:)
Bereketli ve mutlu bir hafta olsun diyorum:)
Benim köy tutkumu artık bilmeyen yok gibi:) Yaz geldimi köy hasretim daha bir depreşiyor..Köyde yaşamayı eşiminde çok istemesi emeklilik yıllarımızı ömrümüz yeter de görebilirsek köyde yaşayacağız demek oluyor :)
Bugün köy kokan bir yazı yazıyorum sizlere mis gibi çayırlarda çıkan bu cici mantarların tam zamanı, Bizde bu mantara cincile derler ve de çok severler :)) Toplaması hayli zor lakin yemesine doyum olmaz :)
Sizlerle kendi suyunda pişen nefis yemeğini tarif edeceğim bugün:))

Malzemeler:
Yarım kg. cincile mantarı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
Tuz,karabiber, kekik
Sıvıyağ

Yapılışı:
Mantarlar iyice yıkanıp bir kenarda bekletilir.
Soğanlar piyazlık doğranıp sıvıyağda pembeleştirilir, üzerine doğranmış biberler, kabuğu soyulup küp küp doğranan domatesler ve salça sırayla eklenip baharatları da ilave edilerek kavrulur en son mantarlar eklenip harmanlanır ve orta ateşte pişmeye bırakılır.
Su ilavesi yapmadan pişirdim ben kendi zaten ziyadesi ile sulanıyor..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler