Bu pastayı da yine Trabzon'da yaptım..Bayramda tadına bakan misafirlerimizin hepsi tarifini istedi..Ne kadar blogumdan alırsınız dediysem de,yine tarifi yazıp vermeden duramadım..En güzel tarafı ise,pastamı başka ellerden tatmış olmamdı..Tarifi verirken,içersinde krem şanti olması ve aynı zamanda pişiyor olması herkesi çok şaşırttı..Çok lezzetli,ayrıca çok hafif olduğu her seferinde vurgulandı..Mısır gevreği severler için ideal bir pasta..Üzerine giren tereyağ miktarını azaltmak sizin elinizde..))Afiyetler olsun şimdiden..
Tarifine buradan bakabilirsiniz..
Ben yine aşağıda tarifini sizlerle paylaşmadan edemedim.))
Malzemeler
1 kutu krem şanti (içinde 2 paket olan)
1 su bardağı süt
3 yumurta
125 gr şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Üzeri İçin
100 gr tereyağı
3 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı mısır gevreği
Hazırlanışı
Krem şanti 1 su bardağı sütle çırpılır.
3 yumurta şantiye teker teker eklenip çırpılır.
Şekeri eklenip çırpılır.
Un ve kabartma tozu elenip, karışıma dökülüp, kaşıkla karıştırılıp,
yağlanmış dikdörtgen borcama dökülüp, üzeri düzeltilir.
175 c de ki ısınmış fırında 20 dk pişirilir.
Tereyağ eritilir.
Şekeri ve sütü eklenip karıştılır.
Mısır gevrekleri içersine dökülüp karıştılır.
20 dk sonra borcam fırından çıkartılır.
Gevrekli karışım, nazikçe kaşık yardımı ile pastanın üzerine konulur.
Yavaş koymalısınız ki,pasta çökmesin.
Tekrar fırına verilip 20 dk daha pişirilir.
Soğuduktan sonra dilimlenip afiyetle yenilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder