Bu güzel tarifi bu haftaki Porselen Demlik Cay Saati Etkinliginin ev sahibesi olan http://missgibi.blogcu.com/ arkadasima gönderiyorum.
Malzemeler:
5 su bardagi un
2/3 paket instant maya
2 yumurta
1/2 cay bardagi süt
1/2 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi ilik su
7 corba kasigi pudra sekeri
1 tutam tuz
Üzeri İcin:
1paket bitter cikolata
1/2 cay bardagi süt
1/2 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi ilik su
7 corba kasigi pudra sekeri
1 tutam tuz
Üzeri İcin:
1paket bitter cikolata
iki kasik süt veya taze krema (benmari usulü eritilecek)
Yapilisi:
Tüm malzemeler karistirilarak kulak memesi kivaminda bir hamur elde edilir. Hamur ufak bezelere bölünür, üzeri kapatilarak 1 saat dinlendirilir. Sonrasinda bu bezeler hafif bastirilarak ortasına delikler acilir. Cok kizgin olmayan yagda kizartilir. Benmari usulü eritilmis cikolataya batirilir ve üzerine istege göre benim yaptigim gibi kücük sekerler veya kirinti cikolata serpilip sogumaya birakilir.
Tüm malzemeler karistirilarak kulak memesi kivaminda bir hamur elde edilir. Hamur ufak bezelere bölünür, üzeri kapatilarak 1 saat dinlendirilir. Sonrasinda bu bezeler hafif bastirilarak ortasına delikler acilir. Cok kizgin olmayan yagda kizartilir. Benmari usulü eritilmis cikolataya batirilir ve üzerine istege göre benim yaptigim gibi kücük sekerler veya kirinti cikolata serpilip sogumaya birakilir.
Not: Daha önce yazimda belirtmeyi unutmusum. Hamurunu yogururken bir kac damla limon aromasi da damlatmistim, yazima eklemekte fayda oldugunu düsündüm. Limon aromasi donutlara hos bir koku veriyor..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder