Yine mevlitte yapmış olduğum bu pasta, çok beğenildi ve adına da Çilek rüyası denildi.Hem çocukların hem büyüklerin çok hoşuna gitti..Krem şantiden ve jöleden biraz artınca,bende hemen kadehlere gelişi güzel doldurup, çocuklara ikram ettim..Tadını soracak olursanız,inanın hiç birinin tadını bilmiyorum..(fotoğrafta,tepesinden de görüleceği üzere, buzları çözülüyor.)
Malzemeler (keki)
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 su bardağı un
Hazırlanışı
Şeker,vanilya ve yumurtalar krema olana kadar çırpılır.
Un eklenip çırpılıp,kalıba dökülüp 175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra çember içersine geçirilir.
Üzerine çilek reçelinin suyu hafif sulandırılıp dökülür.(ıslanmsı için)
Kreması
1 paket süzme yoğurt (750 gr)
1/2 su bardağı şeker
1 paket krema
1 yemek kaşığı toz jelatin
1/2 çay bardağı su
3 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
450 gr labne
1 yemek kaşığı çilek suyu (reçelde olabilir)
Tepesi için
Çilek
Çilekli jöle
Hazırlanışı
Şantiler 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpılıp bekletilir.
Jelatin hariç,diğer malzemeler çırpılır.
Krem şanti eklenir biraz çırpılır.
Jelatin, 1/2 çay bardağı su ile eritilip, karışıma eklenip, iyice çırpılır.
Karışımdan kekin üzerine birz dökülüp düzeltilir.
Üzerine çilekler serpiştirilir.
Kalan krema eklenip düzeltilip,dondurucuda 20-25 dk bekletilir.
Çilekler dilediğiniz şekilde kremanın üzerine dizilir.
Üzerine ise hazırlanmış jöle dökülür.(Bu esnada jöleyi dikkatlice yayıp,
kenarlarından taşırmamak gerekiyor.)
Tekrar dondurucuya atılıp 1 gece bekletilir.
Servis zamanından yaklaşık 1 saat önce, dondurucudan çıkartılır.
Çember dikkatlice açılıp, buzlarının çözülmesi için bekletilir.
Sonrada afiyetle yenilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder