Merhabalar ve İyi Haftalar Arkadaşlar,
Bugün sizlerle paylaştığım keki Gönül'cüğüm için hazırlamıştım..Keki,geçtiğimiz yıl annecik arkadaşına giderken de yapmıştım..Fotoğrafını çekme şansım olmadığından,iç görüntüsünü hep merak etmişimdir..))Bu sefer Gönül'cüğüm için hazırlayıp,evinde de bol bol fotoğrafını çekme şansım oldu..Fotoğraflar çok güzel çıkmadı ama en azından görüntüsü sizlere fikir verebilir..
Not:Arkadaşlar çok severek yaptığınız kakaolu keklerinizin içersine de hindistan cevizli toplardan ekleyebilirsiniz..Mesela;benim yaptığım bu keki,önceden yapıp içersine h.cevizli toplardan eklememiştim..Bilginize!!
Malzemeler
3 yumurta
125 gr şeker
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 paket vanilya şekeri
250gr havuç püresi(3 adet)
(havuçları rendeleyip blendırdan geçiriniz..1 su bardağı oluyor.)
minicik tuz
2 paket droetker kakao (2 paketin gramajı sanırım 50 gr dı.)
150 gr iri kıyılmış bitter
200 gr un
1 paket kabartma tozu
Tepesi için
75 gr bitter
1 çay kaşığı tereyağ
Dolgusu için
1 paket labne
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı kadar h.cevizi (Amerika'dan)
Pudra şekeri,labne,h.cevizin yarısı bir kaba konulup mikserle çırpılır.
Kalan h.cevizi yavaş yavaş eklenip çırpılıp bırakılır.
Karışım toparlanıp (ele yapışırsa h.cevizi eklemeyi unutmayın)ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp, buzdolabında sırası gelene kadar bekletilir.
Yaklaşık 9 top olmuştu sanırım..)
Hazırlanışı
Şeker,tuz,vanilya,yumurtalar,yağ çırpılır.
Havuç püresi,kakao ve çikolata eklenip çırpılır.
Son olarak un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.
Yağlanmış kalıba hamurun yarısı dökülür.
Toplar yan yana hamurun orta kısmına konulup kalan hamur üzerine dökülür.
Masaya 1-2-3 defa vurulup 175 c de ısınmış fırında 45 dk pişirilir.
Kek piştikten sonra tel üzerine alınıp havalandırılır.
Çikolata eritip kekin üzerine dökülür.Tepesi dilediğiniz şekilde süslenir.
Not:Renkli çikolata süslerini Amerika'dan getirtmiştim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder