Kabaklı Kiş

Merhaba,herkese keyifli ve güzel bir pazar dilerim.Pazar günü keyif günüdür aslında.Ama oldum bittim sevmem pazarları.Çünkü bir türlü,gün programlanamaz.Yemek saati değişir,uyku düzeni bozulur,ev halkı farklı saatlerde acıkır vs.Eğer evdeysem,oturamam.O nedenle en güzeli dışarı çıkmaktır.Tabii dışarıda ki trafik de canınızdan bezdirir o da ayrı bir şey.
Dün çok güzel bir gün geçirdim.Sevgili arkadaşlarımız Gülay ve İnci'nin doğumgünü bahanesiyle İnci'de toplandık.Eh biz biraraya gelince,biraz şımarıklık yapmayı kendimizde hak görüyoruz.
Akşam eve geldiğimde,tüm negatif elektriğimi atmış,midesi dolu,kafası boş bir durumdaydım.Hepiniz çok tatlısınız kızlar.Çok yaşayın emi.
Dediğim gibi bugün pazar,öğünlü yemekten ziyade bizde pazarları bu tür yiyecekler daha çok prim yapar.Sizde de öyleyse hadi mutfağa.

Malzemeler


  • 125 gr margarin

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 paket kabartma tozu

  • 12 yemek kaşığı un

  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için;



  • 5 adet orta boy kabak (başka bir şey de kullanabilirsiniz mesela ıspanak)

  • 1 adet soğan

  • dereotu

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • tuz,karabiber,toz kırmızı biber

Üzeri için;



  • 1 çay bardağı süt

  • 1 paket krema

  • 1 adet yumurta

  • rendelenmiş kaşar


Yapılışı



  1. Oda ısısındaki margarin ile diğer malzemeleri iyice yoğurup,kiş hamurunuzu hazırlayın ve üzerini örterek bir müddet dinlendirin.

  2. Diğer tarafta,yemeklik doğradığınız soğanları,2 kaşık yağ ile kavurup,rendelediğiniz kabakları da ilave ederek kabaklar bıraktıkları suyu çekene kadar bir miktar pişirin.İç harcınızın içine,damak tadınıza göre,tuz,karabiber, kırmızı biber ve dereotunu ilave edin.

  3. Kişi pişireceğiniz kalıbın içini, bir miktar yağlayıp hamurunuzu bastırarak,kabın kenarlarına da yükseklik vererek yerleştirin.Çatal yardımı ile bir kaç yerinden delin ve hazırladığınız kabaklı iç harcını hamurunuzun üzerine eşit yükseklikte koyun.

  4. Üzerine koyacağınız süt ve kremayı,yumurtayı da ilave edip çırpın.Kişinizin üzerine dökün.

  5. 180 derecede pişirmek üzere fırına koyabilirsiniz artık.Fırından çıkarmadan az önce rendelenmiş kaşarı koyup,kaşarınız eridiğinde,yemek üzere fırından alın.

Afiyet olsun.Mutlu ve keyifli pazarlar...........

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler