Limonlu Cheesecake

Blog sahibi olduğumdan beri belki 5 belki 6 kez limonlu cheesecake yapmışımdır.Ama siteme koymak hiç nasip olmadı.Ben bu limonlu cheesecakeki o kadar çok seviyorum ki ...

O mayhoş tadını,kadifemsi yüzeyini,peynirin yerken ağzınızda bıraktığı o eşsiz tadı gerçekten çok seviyorum.Bundan önce yaptığımı tek başıma yedim diyebilirim.Üstelik de kelepçeli kalıbım oldukça büyük.Yani abartmışım biraz.Bu tarifin ayrı bir yeri var o da şu ki neredeyse ilk kez gündüz açık havada yaptığım bir tarifin resmini çekme şansını yakaladım.Onu da ayrıca anlatacağım.Şimdi gelelim tarife

Malzemeler




  • 2 paket burçak büsküvi


  • 100 gr kadar tereyağ


  • 600 gr labne peynir (200 gr lık 3 kutu kullandım)


  • 1 su bardağı tozşeker


  • 5 tatlı kaşığı buğday nişastası


  • 4 adet yumurta


  • 1 paket (küçük paketlerden 200 gr lık )krema


  • 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi


  • 1 paket vanilya


Yapılışı





  1. büsküvileri rondodan geçirip un haline getirin


  2. Birazcık erittiğiniz yağ ile iyice harmanlayıp altına yağlı kağıt koyduğunuz,kenarlarını tereyağ ile yağladığınız kelepçeli kalıbın (benim kalıbım 28 cm) tabanına iyice bastırarak tabanı oluşturun ve kalıbınızı buzdolabına koyun


  3. Labne peynirinizi derin bir kaba alıp mikserle iyice karıştırın


  4. Şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin


  5. Nişasta,vanilya ve kremayı ekleyip karıştırın


  6. yumurtalarınızı teker teker kırıp karıştırın önce kırdığınız iyice karışmadan diğerini kırmayın


  7. en son limon kabuğu rendesini ve suyunu ilave edip iyice karıştırın.


  8. Karışımınızı kalıba dökmeden önce kabınızı tezgahın üstünde hafif hafif vurarak oluşan hava kabarcıklarının sönmesini sağlayın.Bu tatlınızın çatlamasını önleyecek bir önlem


  9. En son karışımı kalıbınıza döküp 170 derecede yavaş yavaş pişirin bu arada fırının kapağını açmayın


  10. Piştikten ve fırını söndürdükten sonra cheesecakeki fırından çıkarmayın bırakın fırın soğuyuncaya kadar orada kalsın.Ani ısı değişikliği de çatlamasına neden oluyor


  11. Fırından çıkardıktan sonra buzdolabında en az 8-9 saat hatta mümkünse 1 gün beklesin


Bu aslında zor bir tarif değil ama cheesecake küçük oyunları yapmazsanız size küsüp hemen çatlıyor.Bu püf noktalarını da http://cafefernando.com/turkce/ Cafe fernandonun sitesinde okudum gerçekten işe yarıyor.



Bu arada bütün malzemelerinizin oda sıcaklığına gelmiş olması gerekiyor kullanmak için.Bir de ben labne peyniri kullanmadan önce suyunu iyice süzdüm.



Sonuç mükemmeldi.Yerken acayip keyif aldığım hem hafif insanın için baymayan hem de çok lezzetli bir cheesecake

Afiyet olsun.......



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler