C.Cake'i, akrabamızın 15 yaşındaki kızı yapıp mevlite getirmişti..Hepimizin çok hoşuna giden bu C.Cake'i sizlerle paylaşmadan geçemedim..Denemenizi tavsiye ederim..
SAĞLIKLI VE GÜZELLİKLERLE DOLU BİR HAFTA GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE..
Malzemeler (tabanı)
1 paket eti burçak
50 gr erimiş tereyağ
Üzeri için
2 paket labne
1 su bardağı şeker
1 paket krema
1 limon suyu ve kabuğu
3 kaşığı un + 1 yemek kaşığı nişasta
Tepesi için
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
1 limon suyu ve kabuğu
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
1 kaşık tereyağ
Hazırlanışı (tabanı)
Bisküviler un haline getirilip,erimiş tereyağla karıştırılıp yağlanmış tart kalıbına yayılır.Üzeri hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
Üzeri
Şeker,krema çırpılır.Labneler eklenip tekrar çırpılır.
Sırası ile diğer malzemelerde eklenip çırpılır.
Karışım bisküvi tabanına dökülüp 175 de 40 dk pişirilip ılıtılır.
Tepesi
1 su bardağı suya,şeker,limon suyu ve kabukları,nişasta,yumurta eklenip çatalla çırpılıp pişirilip ocaktan alınır.İçersine tereyağ eklenip sıcaklığı ile eritilir.
Ilınmış C.cake'in üzerine dökülüp soğutulur.1Gece bekletilip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder