Şeftalili tartı gece bir arkadaşım hazırladım..Bugün gelip annecikden
alacak..İnşallah beğenirler de,yabancı misafirlerine karşı mahçup
olmaz..Akşama artık öğrenirim..))
Bu sefer tartın içersine, farkındaysanız yağ eklemedim..Geçtiğimiz
yıllarda da,aynı tartı defalarca yapmıştım..Zira arkadaşlar arasında,
Gül'ün haşhaşlı tartı olarak kaldı..))
Tart,çok hafif ve lezzetli oluyor..Sizler denemek isterseniz,farklı
kremalarla tatlandırıp,değişik meyvelerle renklendirebilirsiniz..
Yanına 1 top dondurma da hiç fena olmuyor hani..Veya,1 kaşık
nefis krema..)
Malzemeler,
3 yumurta (sarıları akları ayrışmış)
75 gr şeker
minicik tuz
1 paket vanilya şekeri
1 limon kabuğu rendesi
3-4 damla limon esansı
2 yemek kaşığı haşhaş
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
Yumurta akları, minicik tuz ve 1 yemek kaşığı şekerle yoğunlaşıncaya
kadar çırpılıp bekletilir.
Sarılar,şeker,vanilya şekeri iyice çırpılır.
Limon kabukları,esansı ve haşhaş eklenip çırpılır.
Un eklenip çırpılır.
Arkasından aklar eklenip çırpılır.
Hamur,yağlanmış-unlanmış tart kalıbına dökülüp 20-25 dk pişirilip,
telin üzerinde havalandırılır.
Üzeri için
1 paket dolgu kreması üzerindeki ölçülere göre hazırlanıp çırpılır.
Krema tartın üzerine dökülüp,spatula yardımı ile iyice yayılır.
Üzerine sert nektarinler ince ince dilimlenip dizilir.
Tepesine tart jölesi hazırlanıp dökülür.
(ben tart jölesinin içersine dolce de leche eklemiştim..)
En tepeside isteğinize göre süslenir.
Dilimlendiğinde de, üzerlerine 1 yemek kaşığı krema konulup
servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder