Malzemeler
6-7 adet orta boy patates haşlanır.
7-8 tane taze soğan ince ince kıyılır.
2 adet havuç rendelenir.
birazda maydanoz kıyılır.
Patatesler minicik tuz,karabiber,sıvıyağ ile elle yoğrulur.
Yeşillikler ve havuç ilave edilip tekrar yoğrulur.
Fotoğrafta görüldüğü gibi toplar hazırlanır.
Üzeri için
3 kaşık süzme yoğurt,4-5 kaşık yoğurt ve 1 diş sarımsak rendesi ile
karıştırılıp patatesli topların üzerine dökülür.
Tepesine ise minicik sıvıyağa 1 yemek kaşığı pul biber eklenip
biraz kızartılıp yoğurtun üzerine serpiştirilir.
Dün çokkkk sevdiğim blog arkadaşlarıma bu salataları zevkle hazırlamıştım..
Afiyetler olsun!
Havuçlu Kereviz Salatası
Hazırlanışı
3 adet havuç rendelenip sıvıyağda çevrilir.
3 adet kereviz rendelenip havuçlara ilave edilip,karıştırılıp soğutulur.
1/2 paket süzme yoğurt
1 yemek kaşığı hardal
3 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak karıştırılıp havuç-kerevizle karıştırılıp
servis tabağına alınır.Üzeri ise dilediğiniz şekilde süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder