Günün birinde tuzlu bir dondurma tadacağım hiç aklıma gelmezdi..
Çok farklı dondurma çeşitlerini yurt dışında tattım ama,
tuzlularını değil..
Hele salatalarda ve meze çeşitlerinde sunulacağı aklımın köşesinden bile geçmezdi..Bizler Perşembe gecesi,sevgili Gamze hanımın misafirleri olarak
İstanbul Culinary Institutede ki,Mövenpick dondurma
etkinliğinde hepsini yaşadık,çok sevgili Eyüp Kemal Sevinç ve ekibi ile..
Kendilerine bizlere bu unutulmaz etkinliği yaşattıkları için çok
teşekkür ediyorum..
Mövenpick dondurmalarının tadını çok iyi bildiğimden,Migros
ve benzeri büyük alışveriş mağazalarından devamlı alırdım..
Diğer dondurmalara nazaran biraz pahalı ama,değdiğini tattıktan
sonra anlayacağınızdan emin olabilirsiniz..
Malzemeler
Semizotu
Domates
Taze Mısır
Sarımsak
Zeytinyağı
Limon
Tuz-Biber
Hazırlanışı
Semizotları iyice yıkanır.Domateslerin kabukları soyulup,çekirdekleri
çıkartılıp tavla zarı büyüklüğünde doğranır.
Sarımsaklar ezilip,tüm malzeme bir kapta karıştırılır.
Limon,zeytinyağı dökülüp,tuzu-biberi eklenir.
Servis tabağına alınıp,üzerine Mövenpick Yoğurtlu Dondurma eklenip
servis edilir.
Tattığım en nefis salataydı diyebilirim..Tavsiye edilir acilen..)
Mövenpick Ülke Müdürü sevgili Ayça ERKOL, bizlere dondurma hakkında
bilgi verirken..
Şefimiz Eyüp Bey,durdurak demeden bize çok şey gösterdi o gece..TEŞEKKÜRLER!!
Bu dörtlü çok tatlı bir dörtlü..))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder