MALZEMELER:
2 cay bardagi süt
1 cay bardagi su
1 seker kasigi tozseker
1 seker kasigi tuz
1 yemek kasigi siviyag
1 paket kuru maya
1 yemek kasigi yogurt
aldigi kadar un.
Ici icin;
Yarim kilo tavuk gögüs eti
2 adet kuru sogan
2 adet domates
2-3 taze sogan
6-7 yaprak marul
2-3 yemek kasigi sivi yag
1 adet sivri biber(istege bagli)
pul biber,karabiber ve tuz.
YAPILISI:
Yogurma kabina ilik süt ve ilik suyu bosaltin,kurumayayi ve sekeri de ekleyip maya köpürene kadar bekletin.(5-6 dak.)Sonra diger malzemeleri de katip kulak memesi yumusakliginda hamur yogurun.Üstünü örtüp kabarana kadar bekletin.Diger taraftan tavuk gögüs etini ince ve kücük parcalar halinde dograyin.Tencereye yagi koyup kizdirin ve eti ekleyip kavurun.Soganin bir tanesini ve taze sogani ufak ufak dograyin,ete ekleyin.Domatesi de dograyip tencereye ilave edin.Tuzunu ve baharatlarini da katip kavurmaya devam edin.Tencereyi ocaktan almadan evvel marul yapraklarinin yarisini dograyip tencereye katin,karistirip ocaktan alin.Kabaran hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar koparip yemek tabagi büyüklügünde acin.Teflon tavada veya sacda pisirip hemen üzerlerini örtün(üzerini örtünce yumusacik oluyorlar).Hepsi pistikten sonra etleri icine paylastirin.1 adet sogani dograyip tuzla ovup yikadiktan ve marulu da dogradiktan sonra etin üzerine paylastirin.Dürüm seklinde sarip servis yapin.
AFIYET OLSUN:
2 cay bardagi süt
1 cay bardagi su
1 seker kasigi tozseker
1 seker kasigi tuz
1 yemek kasigi siviyag
1 paket kuru maya
1 yemek kasigi yogurt
aldigi kadar un.
Ici icin;
Yarim kilo tavuk gögüs eti
2 adet kuru sogan
2 adet domates
2-3 taze sogan
6-7 yaprak marul
2-3 yemek kasigi sivi yag
1 adet sivri biber(istege bagli)
pul biber,karabiber ve tuz.
YAPILISI:
Yogurma kabina ilik süt ve ilik suyu bosaltin,kurumayayi ve sekeri de ekleyip maya köpürene kadar bekletin.(5-6 dak.)Sonra diger malzemeleri de katip kulak memesi yumusakliginda hamur yogurun.Üstünü örtüp kabarana kadar bekletin.Diger taraftan tavuk gögüs etini ince ve kücük parcalar halinde dograyin.Tencereye yagi koyup kizdirin ve eti ekleyip kavurun.Soganin bir tanesini ve taze sogani ufak ufak dograyin,ete ekleyin.Domatesi de dograyip tencereye ilave edin.Tuzunu ve baharatlarini da katip kavurmaya devam edin.Tencereyi ocaktan almadan evvel marul yapraklarinin yarisini dograyip tencereye katin,karistirip ocaktan alin.Kabaran hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar koparip yemek tabagi büyüklügünde acin.Teflon tavada veya sacda pisirip hemen üzerlerini örtün(üzerini örtünce yumusacik oluyorlar).Hepsi pistikten sonra etleri icine paylastirin.1 adet sogani dograyip tuzla ovup yikadiktan ve marulu da dogradiktan sonra etin üzerine paylastirin.Dürüm seklinde sarip servis yapin.
AFIYET OLSUN:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder