Bayram için hazırladığım pasta-çöreklerin yanına bir de bu tuzlu kurabiyeleri hazırlamıştım,pek nefis olmuşlardı.Kurabiyeler 4-5 gün kalsa da hiç bayatlamıyorlar..
Daha önce de simit şeklinde,kalıplarla kesip şekilli de pişirmiştim.Kısaca hepinize tavsiye ediyorum arkadaşlar..
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3 çay kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 yumurta sarısı
alabildiği kadar un
Üzerleri için
1 yumurta akı
susam,haşhaş
Hazırlanışı
Tüm malzeme karışıp yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan büyük parçalar kopartılıp rulo yapılıp verev kesilip tepsiye dizilir.
Çatalın tersi ile üzerlerine bastırılıp yumurta akı sürülüp susam,haşhaş serpiştirilir.
175 c de yaklaşık 25 dk kadar pişirilir.
Afiyetler olsun..!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder