Tuzlu Kurabiye

Bayram için hazırladığım pasta-çöreklerin yanına bir de bu tuzlu kurabiyeleri hazırlamıştım,pek nefis olmuşlardı.Kurabiyeler 4-5 gün kalsa da hiç bayatlamıyorlar..
Daha önce de simit şeklinde,kalıplarla kesip şekilli de pişirmiştim.Kısaca hepinize tavsiye ediyorum arkadaşlar..

Tuzlu Çörekler

Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3 çay kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 yumurta sarısı
alabildiği kadar un

Üzerleri için
1 yumurta akı
susam,haşhaş

Tuzlu Çörekler

Hazırlanışı
Tüm malzeme karışıp yumuşak bir hamur elde edilir.

Hamurdan büyük parçalar kopartılıp rulo yapılıp verev kesilip tepsiye dizilir.

Çatalın tersi ile üzerlerine bastırılıp yumurta akı sürülüp susam,haşhaş serpiştirilir.

175 c de yaklaşık 25 dk kadar pişirilir.

Afiyetler olsun..!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler