Etli Nohut (yahni)


Geçen günkü yazımda bol bol nohut haşladım demiştimya ,bu nohutlarlada bu kışın ilk nohut yemeğini pişirdimki bizim evde senede 1 yada 2 defa pişer zaten....(işyerleri sağolsun her pazartesi nohuta mahkum bırakıyorlar evde pişirmeye fırsay kalmıyor :))

Bu seferki nohut yemeğini geçen günki kereviz gibi arpacık soğanlı olarak pişirdim.Zaten arpacık soğanın tadını ve görüntüsünü çok sevdiğimden yemeğin tadını çok beğendim ,bundan sonra hep bu şekilde pişireceğim sanırım...

Bu arada DNS ayarlarıyla oynayarak bloğuma bugün girebildim nihayet:)Umarım bir an evvel şu saçma yasak kalkar....


Etli Nohut (yahni)

2 su bardağı haşlanmış nohut

400 gram kuşbaşı kuzu eti(veya dana)

20 adet arpacık soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

2-3 adet kuru kırmızı biber(süs biberi ,yoksa pul biber)

tuz,2 su bardağı sıcak su

* 2 su bardağı nohutu bir gece önceden sıcak suya koyup içine 2 adet kesme şeker atalım.Ertesi gün nohutları düdüklü tencerede yaklaşık 12 dakika haşlayalım(fissler düdüklü)

*Genelde bu yemeği kemikli kuzu etinden yaparım(gerdan veya but)Ancak bu sefer arpacık soğanlı pişireceğim için kuşbaşı et ile yapmayı tercih ettim....


Tenceremize zeytinyağı ve salçaları alıp kuşbaşı etlerimizide ilave edelim ve biraz kavuralım.2 su bardağı sıcak suyumuzuda ilave edip pişmeye bırakalım. Etlerimiz pişmek üzereyken arpacık soğanlarımızı içine katalım ve yaklaşık 5 dakika bu şekilde pişirelim.

En son haşlanmış nohut ve tuzumuzu ilave edip kısık ateşte iyice özdeşleşene kadar nohut ve arpacık soğanları dağıtmadan pişirelim.(arada sıcak su ilave edebilirsiniz)

Afiyet Olsun....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler