PİZZA POĞAÇA, P.D.Ç.S.# 29

Herkese mutlu , sağlıklı ve huzur dolu bir hafta diliyorum.
Davet masamdan yeni bir tarif daha. Bu tarifte , menüdeki soslu kek ve kurabiye büyük kızım hazalın seçimi... Artık menülerimi o belirler oldu. Aklına gelen bir şey varsa hemen onu ekliyor menüye...
Bu tarifte Hazalın en sevdiği poğaçalardan biri :) o öyle diyo.. Ama yapınca kaç tane yiyor sizce " zor bela 1-2 tanecik .

"Hani çok seviyordun yap yap diye tuttruyordun " diyorum
" eee anne sende 1 tepsi yapıyorsun ben okadar yiyebilirmiyim daha küçüğüm ben küçüük" diyor bilmiş bilmiş ..

İş yemeğe gelince hep küçülüyoruz nedense utanmasa kundağa girecek kadar küçülecek ...Neyse zorlamıyorum artık ne isterse onu yesin.

Yine sözü çok uzattım galiba... İşte size mis gibi yumuşacık hem pizza hem poğaça tadında süper bir tarif . Bu tarifin özelliği instant mayayla yapılıyor olması ve mayalandırma süresinin kısalığı . Acil misafirleriniz için bile hemen yapabilirsiniz. Allah bu insatant mayaları çıkaranlardan razı olsun valla ... Diğer malzemeler her poğaçada kullandığımız malzemeler kolay ve çok leziz bir tarif ve bir o kadarda yumuşacık poğaçalar..

PİZZA POĞAÇA
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta beyazı
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üzeri İçin
1/4 kalıp beyaz dilimlenmiş peynir
1 çay bardağı kaşar rendesi
2 domates
2 sivri biber
1 yumurta sarısı

Unumuzu eleyerek içine mayamızı katıp karıştıralım.Daha diğer tüm malzemeler katılarak yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzun mayalanmasını beklemeden hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde biraz açıp ortasını bastıralım bastırdığımız kısma domatesi ,biberi, peynirleri ve zeytini koyarak hazırlanan poğaçamız yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüp tepsi mayası için 1 saat bekletilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızrana dek pişirip fırından çıkınca yumuşacık yumuşacık yiyelim.. Afiyet şeker olsun.
Ayrıca bu tarifimide yine P.D.Ç.S.E. 29 ev sahibeliği yapan sevgili Karabiber arkadaşıma gönderiyorum. Kendisine teşekkür edip kolay gelsin diyorum.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler