KIRMIZI BİBER TURŞUSU , P.D.Ç.S.# 29

Hafta sonu arkadaşlarıma hazırladığım masam ... Nelermi vardı neler neleer ,

Kakao soslu kek
Pizza poğaça
Muhallebili kurabiye
Patatesli sucuklu milföy
Poğaça
Kısır
Kırmızı biber turşusu


Hepsinin tarifini sırayla yayınlayacağım.. Kurabiye ve keki şiddetle denemenizi tavsiyeme ediyorum ona göre... Ama onlardan önce size harika kırmızı biber turşumun tarifini vereceğim.. Hazır kırmızı biberin sezonu bitmemişken hemen yapabilmeniz için bende hemen yayınlıyorum tarifi...Hem meze hem salata olarak ikram edebileceğiniz çok güzel bir alternatif acı sevenler için ideal...

Ayrıca bu tarifimide yine P.D.Ç.S.E. 29 ev sahibeliği yapan sevgili Karabiber arkadaşıma gönderiyorum. Kolay gelsin tatlım.


KIRMIZI BİBER TURŞUSU



Malzemeler :

5 kg kırmızı biber
1/2 kg acı biber
1/2 kg yeşil sivri biber
2 demet maydanoz
500 lt elma sirkesi ( 1 küçük şişe)
1 kavanoz sıvıyağ (500 gr'lık)
Tuz
3 büyük bütün sarımsak



Önce tüm malzemeyi yıkayıp süzdürüyoruz biberlerimizin acılar hariç içlerini çıkartıp temizliyoruz.

Ardından kırmızı biberlerimizi ( kabuğunu soymadan) 3 parmak kalınlığında kesiyoruz , acı biberlerimizi de tohumlarını çıkarmadan 1 parmak kalınlığında kesiyoruz yeşil biberleride aynı büyüklüklte kesiyoruz .

Maydanozlarımızıda çok kalın olmayacak şekilde doğruyoruz. Sarımsaklarımızı soyup bıçalka 2-3 kesiyoruz...

Tüm ön hazırlıklarımızı bitirdikten sonra büyükçe bir tencereye önce kırmızıbiberleri sirke ve yağımızıda döküp tencerenin kapağını kapatalım. 10 dakika pişirdikten sonra diğer biberlerimizi tuzumuzu ve sarımsağımızı ekleyelim ve kırmızı biberler yumuşayana kadar pişirelim. Ateşten almaya yakın maydanozlarımızı koyup altını kapatalım..

Sıcakken kavanozlarımıza doldurup ağzını sıkıca kapatalım. Sıkça kullanmadığımız bir odanın köşesine battaniye veya kalın birşey serip üzerine gazete kağıdı serelim ve kavanozlarımızı ağızları aşağıya gelecek şekilde battaniyenin üzerine yerleştirip üzerlerini battaniye ile kapatıp 2-3 gün süre ile burada bekletelim ki bozulmaya karşı mayalanmalarını sağlayalım.

Ertesi gün kavanozları kontrol edip kapakları atan varsa ( bende hiç olmadı ağızlarını sıkıca kapatırsanız atmaz.) açıp buzdolabına koyup tüketin.

Eğer atmamışlarsa mutfağınızda veya kilerinizde istediğinz yere koyup kışın istediğinizde tüketebilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler