19 MAYIS KUTLAMASI VE HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİ #2 POĞAÇA

Bugün 19 Mayıs ATATÜRK'ü anma Gençlik ve Spor bayramı. Ne mutlu bize ki böylesine şanlı bir milletin evlatlarıyız. Ne mutlu bize ki bütün dünyanın ayakta saygı durduğu Ulu önderimizin izindeyiz. Tüm ulusumun bayramını kutluyorum ....
Ey büyük Ata'm, Türk gençliği olarak hürriyetin, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyetin ve İnkılâplarının yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde, her durumda, Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için; bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verir, kendimizi Büyük Türk Milletine adarız. Türk Gençliği ...

Bayram mesajımı yazdıktan sonra şimdi mutfağa girme zamanı... Bu poğaça kıtır kıtır çok güzel bir tariftir. Yapımıda oldukça basittir .Denemenizi tavsiye ederim..
Bu poğaçamla sevgili arkadaşım papatya68 ince daveti üzerine HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİ #2 POĞAÇA etkinliğine katılıyorum.. Arkadaşıma daveti için teşekkür ediyor ve bol katılımlı bir etkinlik olmasını diliyorum..


PATATESLİ POĞAÇA

Malzemeler: 1 su bardağı zeytinyağı , 2 yumurta ( 1 sarı üzerine) , 1 çay bardağı yoğurt , 1 kabartma tozu, Alabildiği kadar Un

İç Malzemesi : 6 haşlanmış patates , 1 şeker kaşığı nane Nane, 2 çay kaşığı kimyon , tuz , karabiber ,

Üzerine : çörekotu

Tüm malzemeler katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak elde açılır. İçine haşlanmış patates , nane, kimyon, karabiber ve tuzla hazırlanan içten konarak kapatılır. Kapanan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış 180 c fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Afiyet olsun...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler