Dikili' de "Ebem Çöreği"olarak biliniyor.
Gemlik ' de "kıyık" olarak yapılır
Malzemeler:
2 Su bardağı un
2 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı yoğurt
1/2 Su bardağı süt
1Kahve kaşığı karbonat üstüne 6-7 damla lımon suyu sıkılır
1Çay kaşığı tuz
1 çay bardağı Susam
Hamuru kızartmak için:
Zeytinyağı+Fındık yağı
Yapılışı:
Yoğurma kabına un dökülürek ortası açılır. Üzerine yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz, süt, karbonat ve limon suyu dökülürek hep beraber yoğrulur. Hamur 2 ayrı beze yapılıp üzeri nemli bir bezle örtülerek 10-15 dakika dinlendirilir. Dinlenen bezeler üzerine az miktarda un ve susam serpilerek el yordamı ile açılır . 0,5 santim kalınlığında açılan hamur, çay bardağı ters çevrilerek daireler şeklinde kesilir. Susamla hamurlar kızgın yağda kızartılır. Hazırlanması kolay susamlı pofuduklar beraberinde peynir, reçel veya diğer kahvaltılıklarla keyifle yenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder