Yine yılbaşı sofrasından bir tarif yine salata :))))))
Çin mutfağında tüketilen maş fasulyesi artık benim mutfağımda da yerini aldı.Arkadaşımda yediğimde beğenmiştim ilk fırsatta evde de denedim ailecek sevdik.Bol protein ve lif içeren bu fasulyenin ayrıca bağırsak düzenlemek ,şeker düşürmek ,hücre yenilemek gibi faydalarıda var.
Malzemelerde yine damak tadınıza göre ekleme çıkarma yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 su bardağı maş fasulyesi
4 dal taze soğan
birkaç dal maydanoz
1/2 kutu mısır
2 adet sivribiber
1 adet kırmızıbiber
yağ
limonsuyu
tuz
nar ekşisi
YAPILIŞI:
Maş fasulyelerini akşamdan suya koyun.Sabah üstünü üç dört parmak geçecek kadar su koyup 10-15 dakika kaynatın.Yumuşamışsa süzün fazlada yumuşak olmasın kabukları soyuluyor.Diğer tarafta taze soğan,maydanozu ince ince kıyın fasulyeye ekleyin.Biberleri doğrayıp karışıma ilave edin.Yağ ,tuz limonsuyu ve nar ekşisini damak zevkinize göre ayarlayın bunlar için ölçü vermiyorum.Hepsini harmanlayıp servis tabağına alın.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder